29 lipca w Playerze zadebiutowała nowa seria discovery+ Originals, wyjątkowy i innowacyjny program kulinarny „Wyścig dookoła smaku”! W każdym odcinku nowego show czterech utalentowanych kucharzy rywalizuje o zwycięstwo, przyrządzając potrawy z różnych zakątków świata. Jednocześnie dzięki technologii ekranów LED wirtualnie przenoszą się do tych miejsc, aby w pełni poczuć atmosferę kraju, którego potrawy przyrządzają. Zmagania uczestników oceniają znany szef kuchni i podróżnik Robert Irvine, wschodząca gwiazda gastronomi Daniela Soto-Innes oraz kucharze specjalizujący się w smakach regionalnych.  

Wyścig dookoła smaku” to kulinarna podróż, z której nie mógłbym być bardziej dumny. Niezwykle utalentowani szefowie kuchni stworzą wyjątkowe, przepyszne dania wpisane w historię i kulturę poszczególnych zakątków świata”  – mówi Robert Irvine.

Na początku każdej rundy gospodarz programu – Robert Irvine – wybierze miejsce na ziemi, do którego, za pomocą wirtualnej technologii, udadzą się uczestnicy. Zawodnicy będą mieć za zadanie stworzyć wyjątkowe potrawy charakterystyczne dla danj kuchni, korzystając jedynie z regionalnych składników – często dość nietuzinkowych! Na liście przystanków m.in. Addis Abebie w Etiopii, Paryż, stolica Francji, Mumbai w Indiach, Florencja we Włoszech oraz Lima, stolica Peru.

ZOBACZ RÓWNIEŻ: Ach, ta impreza! – nowy program TVN Style z dobrą zabawą

W programie „Wyścig dookoła smaku” liczy się pomysłowość i finezja! Ci, którym nie uda się w pełni wykorzystać potencjału dostępnych składników, zakończą swoją przygodę z programem. Rywalizację wygra kucharz, który dotrze do ostatniej rundy. A jest o co walczyć! Zwycięzca uda się w podróż do jednego z wyjątkowych miejsc, które pojawią się podczas odcinka. Dodatkowo na koniec sezonu spotka się z najlepszymi – laureatami innych epizodów – i stanie  przed możliwością zgarnięcia nagrody głównej w wysokości 25 tys. dolarów!


W pierwszym odcinku czterech szefów kuchni wirtualnie przeniosło się do stolicy Chin, Pekinu. Ich zadaniem było przyrządzenie potraw z tradycyjnego gorącego garnka. Ci, którym udało opanować się tą sztukę, przeszli do drugiej rundy i wybrali się kulinarną podróż do Tel Avivu w Izrealu. Musieli przygotować izraelską Shipudiya i Salatim, czyli szaszłyki i sałatkę. W trzeciej rundzie Robert zabrał kucharzy do Akry w Ghanie, gdzie dwóch finalistów rywalizowało, który z nich stworzy smaczniejsze danie z bananów i manioku. Ostatecznie tylko jeden szef kuchni zdobył uznanie zaproszonych jurorów – Erica Adjeponga, Einata Admony i Shirley Chunga – wygrał odcinek i zajął miejsce w finale. Który? Przekonaj się już dziś.

Wyścig dookoła smaku – premiera

Premiera pierwszego odcinka nowego tytułu już dzisiaj – 29 lipca – w Playerze.Przez pięć kolejnych  tygodni, w każdy czwartek, do serwisu trafi nowy epizod.

1 KOMENTARZ

Skomentuj

Please enter your comment!
Please enter your name here